De Coronacijfers stijgen weer in de buitenwereld. Een tweede golf zit eraan te komen. We dienen onze bezoekregeling terug aan te passen. We roepen dan ook op dat ieder zich aan de maatregelen houdt zodat we onze normale werking zo snel mogelijk kunnen hervatten.
Samen staan we immers sterk!

Sedert maart dit jaar hebben bewoners en hun naasten, en onze medewerkers een intense periode achter de rug. De Coronacijfers gingen de goede kant uit en de normale werking werd stapsgewijs terug opgestart.

Echter was dit alles van korte duur. Sedert midden juli zien we met argusogen het aantal besmettingen in de buitenwereld terug stijgen. Deze stijging baart ons allemaal ernstige zorgen daar het welzijn en de gezondheid van zowel bewoners als medewerkers primeren voor ons.

Agentschap Zorg en Gezondheid heeft samen met de taskforce Covid-19 Zorg terug verstrengde maatregelen gepubliceerd voor de woonzorgcentra en centra voor kortverblijf. Een tweede golf besmettingen met Covid-19 lijkt komende waardoor we toch wel genoodzaakt zijn om een stap terug te zetten. VitaS heeft na overleg met alle campussen dan ook beslist de maatregelen van de overheid te volgen.

Dit wil zeggen dat de bezoekmogelijkheden terug verstrengd zijn en hoofdzakelijk doorgaan in de cafetaria’s met de nodige voorzorgsmaatregelen of waar mogelijk in open lucht op het terras. Iedere campus heeft hier gekeken naar zijn eigen mogelijkheden en zowel bewoners als naasten als medewerkers reeds op de hoogte gesteld van deze mogelijkheden.

We willen een algemene lockdown trachten te vermijden en vragen dan ook aan eenieder die op één van onze campussen over de vloer komt om zich strikt aan de richtlijnen te houden. Wij rekenen op ieders verantwoordelijkheid. Samen staan we immers sterk! Voor verdere concrete vragen kan u bij de directie of medewerkers van de desbetreffende campus terecht.

Wij danken u namens onze bewoners en medewerkers alvast hartelijk voor uw begrip en medewerking.