1. Medirest
  2. Andere faciliteiten

Medirest

Voor de bewoners van onze woonzorgcentra, willen we enkel het beste, net zoals thuis. VitaS heeft er dan ook voor gekozen om de maaltijden op campus Leopoldsburg klaar te maken in een eigen uitbestede keuken. Medirest is een kwaliteitslabel voor foodservice in meer dan 65 ziekenhuizen, bejaarden- en verzorgingscentra en thuisbezorgingsdienstenHet maaltijdmoment is immers een moment waar iedere bewoner naar uitkijkt. Het eten van een lekkere en gezonde maaltijd in een aangeklede leefruimte en gezellig gedekte tafel gaat samen met een glimlach, een goed gevoel en een prima service.

Daarenboven hechten we een groot belang aan kwaliteit en hygiëne. Het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid en de Voedselketen) voert dan ook regelmatig controles uit. De keuken waar Medirest zijn maaltijden bereid, voldoet aan de strengste hygiëneregels, en vormt de beste garantie dat wij de bewoners kwaliteitsvolle, lekkere en gezonde maaltijden kunnen blijven voorschotelen.

VitaS beschikt daarnaast ook over een eigen centrale keuken nl. VitaS Catering. Bij VitaS Catering worden de maaltijden bereid voor de 3 campussen (Peer, Oudsbergen en Hechtel-Eksel). Men beschikt daar over de modernste technieken en toestellen. Het bevindt zich vlakbij campus Sint Antonius en is gelegen Industrieweg 14 te Peer. Naast het bereiden van de maaltijden organiseren zij ook op regelmatige basis kookactiviteiten voor bewoners zodat deze dan bv. kunnen genieten van een warme wafel met ijs en fruit of een spekpannenkoek.

Naast de centrale maaltijdbereiding voorziet VitaS op campus Reigersvliet ook nog de nodige samenwerking met een kapster en pedicure waar de bewoner desgewenst gebruik van kan maken.

Verder bestaat er ook de mogelijkheid om iets te nuttigen in het cafetaria dat dagelijks geopend is en uitnodigt om er gezellig te vertoeven.