Zelfstandige woonvormen

Wanneer je eigen woning niet meer is aangepast aan je behoeften die samengaan met een hogere leeftijd, kan een andere zelfstandige woonvorm een oplossing bieden. VitaS biedt hiertoe 3 mogelijke opties aan op diverse locaties. Ofwel kan je kiezen voor een appartement, ofwel voor een serviceflat ofwel voor een assistentiewoning. Iedere optie biedt een volwaardige en veilige woon- en leefomgeving aan. Wie kan hier gebruik van maken: iedereen die 65 jaar of ouder is en nog fit en gezond genoeg om zelfstandig te wonen. Uitzondering op deze leeftijd zijn mogelijk mits toestemming van het bevoegde agentschap. Een opname in het woonzorgcentrum is bijgevolg enkel nodig indien de graag van zorgbehoevendheid dat op een bepaald moment vereist. De prijzen van de zelfstandige woonvormen kan je hier downloaden.

Assistentiewoningen

Wil je kleiner gaan wonen? Is je huis niet meer aangepast? Heb je nood aan sociaal contact? Voel je je niet meer veilig in je huidige woning? Dan zijn onze assistentiewoningen op zowel campus Reigersvliet te Leopoldsburg (Eyckerheide) als degene die komende zijn op campus Den Boogerd (De Bloesem) te Hechtel-Eksel als deze te Peer (De Zwaen en De Perre) een geschikte keuze voor jou. Deze groeperingen van assistentiewoningen bestaan uit individuele comfortabele appartementen. De groepering is een klein dorp op zich waar men zorg en wonen optimaal kan combineren aangepast aan jouw behoeften. 

Wil je wat wandelen in het groen? Petanquen? Even kletsen met andere mensen op terras of gewoon genieten van de rust in je woning? Onze erkende assistentiewoningen houden daar rekening mee. Je bent omringd door groen, open ruimte en woont op wandelafstand van een centrum waar gezelligheid troef is. Je leeft bovenal zelfstandig en kiest zelf in welke mate onze medewerkers je helpen. Maar als er toch plots hulp nodig is, dan is crisis- en/of overbruggingszorg beschikbaar in afwachting van reguliere zorg. Want onze zorgvoorziening is op beide locaties vlakbij.

Iedere assistentiewoning heeft minstens een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. De woning is aangepast en veilig: er zijn nauwelijks trappen en er is een noodoproepsysteem om hulp in te roepen. Er zijn ook optionele diensten, zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging, en gemeenschappelijke ruimtes waar op regelmatige basis activiteiten worden georganiseerd. Je kan ook, indien gewenst, deelnemen aan een aantal activiteiten van het aanpalende woonzorgcentrum. Tenslotte is op alle locaties een woonassistent verbonden aan de assistentiewoning waarbij je terecht kan met praktische vragen of die je kan toeleiden naar thuiszorgdiensten indien gewenst.

Assistentiewoningen Eyckerheide te Leopoldsburg: als u hiervoor interesse hebt, neem dan gerust contact met de woonassistent hiertoe op. Dit kan telefonisch op het nr. 011/49 00 67.

Assistentiewoningen De Zwaen en De Perre te Peer: als u hiervoor interesse hebt, neem dan gerust contact met de woonassistent hiertoe op. Dit kan telefonisch op het nr. 011/49 26 64. 

Assistentiewoningen De Bloesem te Hechtel-Eksel: wil u meer informatie over de in aanbouw zijnde assistentiewoningen op campus Den Boogerd, neem dan gerust contact op met de woonassistent van die campus. Dit kan telefonisch op het nr. 011/49 26 52.

Serviceflats Chazal en 't Heppens Hof

VitaS biedt momenteel in Leopoldsburg op 2 locaties nl. Leopoldsburg centrum (Chazal) en Heppen ('t Heppens Hof) serviceflats aan. Een serviceflat is eigenlijk hetzelfde als de hierboven vernoemde assistentiewoning doch hier is geen woonassistent aanwezig en worden ook geen gemeenschappelijke activiteiten georganiseerd.

Iedere serviceflat heeft ook minstens een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. Daarenboven is elke residentie van serviceflats omgeven door een mooie aanplanting, ideaal voor ontspannende wandelingen. Voor meer informatie kan u de dossierbeheerder hiertoe in Leopoldsburg contacteren op het nr. 011/49 00 67.

Residentie Sint Antonius 


De residentie vormt samen met het woonzorgcentrum, de seniorenwoningen, de serviceflats en het dienstencentrum van het O.C.M.W. van Peer, één seniorencomplex.Het ligt aan de rand van de stad en vlakbij een prachtig stadspark.
Het geeft u de mogelijkheid nog ten volle van uw “derde leeftijd” te genieten.
De huurprijzen variëren van 350,00 tot 650,00 euro per maand, afhankelijk van de grootte   (1 of 2 slaapkamers) en de ligging.

Als u interesse hebt in het huren van een appartement in de Residentie St. Antonius, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch op 011/49 26 60.