Peer

Het Perrehof ligt net buiten het stadscentrum en omvat een woonzorgcentrum en weldra een centrum voor kortverblijf. Huiselijkheid staat hier centraal samen met warme zorg en comfort. In dit woonzorgcentrum bevindt zich een afdeling specifiek voor bewoners met dementie. Momenteel wordt op deze locatie gefaseerd een nieuwbouw gerealiseerd waarbij het Parkgebouw reeds klaar is en een vleugel van het hoofdgebouw.

Wonen en leven

Het Perrehof wil een thuis bieden aan bewoners. Daarom vinden we het belangrijk om naast de nodige diverse zorg op maat ook een echte thuis te kunnen bieden aan de bewoner. Doch wonen in het WZC is niet enkel wonen en zorg maar omvat zoveel meer. Zo zullen de kiné en ergo de bewoner kunnen ondersteunen om in beweging te blijven en zolang mogelijk zelfredzaam te blijven. Daarnaast is het woonzorgcentrum ook een levende gemeenschap waar het bruist van allerhande activiteiten. Onze bewoners een zinvol bestaan garanderen is één van onze hoofdopdrachten om een thuis te realiseren. Daarom staan er dan ook dagelijks allerlei vormen van bezigheid en animatie op het programma, waarbij de hulp van onze vele vrijwilligers onontbeerlijk is. Maandelijks wordt het activiteitenaanbod in een kalender gegoten zodat de betrokken bewoners zelf gemakkelijk kunnen plannen aan welke activiteiten zij wensen deel te nemen.

Beheer en afdelingen

Het woonzorgcentrum Het Perrehof maakt deel uit van de zorgcampus in Peer en wordt beheerd door de gemeenten Hechtel-Eksel, Oudsbergen, Leopoldsburg en Peer. Het is de oudste zorgcampus die momenteel een gefaseerde nieuwbouw aan het realiseren is. Vandaar dat de naam in maart ook gewijzigd is van WZC Sint Antonius naar WZC Het Perrehof. Sedert einde juni is een nieuwe vleugel recent geopend. De dagelijkse leiding wordt waargenomen door de campusdirectrice Carla Wouters.

Het Perrehof richt zich naar zowel zorgbehoevende als valide ouderen. In het woonzorgcentrum kunnen 137 bewoners residentieel verblijven. Daarnaast is er ook een centrum voor kortverblijf met 4 woongelegenheden.

Het woonzorgcentrum heeft diverse afdelingen waar hoofdzakelijk zorgbehoevende ouderen wonen. Op deze afdelingen bevinden zich verschillende leefruimtes die een huiselijk karakter nastreven.

Kamer en andere accommodatie

De kamer

De kamers in het WZC Het Perrehof worden als volgt ingedeeld:

  • een eigen sanitaire ruimte met wc, lavabo, spiegel, …
  • ze beschikken over een oproepsysteem, een koelkast, een radio- en een TV-aansluiting
  • de kamers zijn volledig bemeubeld zodat eigen meubels overbodig zijn.

De overige ruimtes

Iedere afdeling heeft een eigen zit- en eetruimte en aangepaste badkamers. Daarnaast is er nog een afzonderlijke kinéruimte, een cafetaria met terras, een stille ruimte, enz. waar de bewoner gebruik van kan maken.

 

Ontdek meer over WZC Het Perrehof

Uitgelicht nieuws

Vacatures