Sinds deze zomer kunnen mensen met een (vermoeden van een) handicap ook bij VitaS terecht voor begeleiding op hun maat. Zo gaan we met ons aanbod verder dan alleen de ouderenzorg.

Met het project Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) willen we mensen jonger dan 65 jaar met een beperking de gepaste ondersteuning bieden.

Onze ondersteuning kan de vorm aannemen van individuele begeleiding, deelname aan één van onze ateliers in het dagcentrum of een tijdelijk verblijf. Er is steeds tijd en ruimte voor jouw specifieke zorgen en vragen zoals hulp bij je administratie, het leggen van sociale contacten of samen een activiteit doen.

De verschillende soorten begeleiding hebben elk een andere puntenwaarde, volgens VAPH. Zo zet je bijvoorbeeld bij een mobiele begeleiding 0,22 punten in te zetten. Op jaarbasis mag je 8 punten besteden.

Je kan iedere weekdag, behalve op woensdagen en feestdagen, van 9.00 uur tot 16.00 uur terecht in ons Centrum voor RTH, in de Sint Antoniusstraat 9 in Peer. Wij kunnen ook naar jouw thuis komen, voor begeleiding ter plaatse. Die afspraak leggen we in onderling overleg vast.

In onze informatiebrochure vind je alle informatie op een rijtje. Heb je toch nog vragen of wil je een afspraak maken? Dan kan je bellen naar 011/49 26 95 of een mailtje sturen naar rth@vitas.be.