Een assistentiewoning biedt de oudere een kleinere individuele woning die is afgestemd op minimaal onderhoud en maximaal comfort. Zo biedt deze een volwaardige en veilige woon- en leefomgeving aan waar het aangenaam vertoeven is.

Accomodatie

Wil je kleiner gaan wonen? Is je huis niet meer aangepast? Heb je nood aan sociaal contact? Voel je je niet meer veilig in je huidige woning? Dan zijn onze assistentiewoningen een geschikte keuze voor jou. Deze groeperingen van assistentiewoningen bestaan uit individuele comfortabele appartementen. De groepering is een klein dorp op zich waar men zorg en wonen optimaal kan combineren aangepast aan jouw behoeften. 

Wil je wat wandelen in het groen? Petanquen? Even kletsen met andere mensen op terras of gewoon genieten van de rust in je woning? Onze erkende assistentiewoningen houden daar rekening mee. Je bent omringd door groen, open ruimte en woont op wandelafstand van een centrum waar gezelligheid troef is. Je leeft bovenal zelfstandig en kiest zelf in welke mate onze medewerkers je helpen. Maar als er toch plots hulp nodig is, dan is crisis- en/of overbruggingszorg beschikbaar in afwachting van reguliere zorg. Want onze zorgvoorziening is op beide locaties vlakbij.

Hoe ziet een assistentiewoning eruit?

Iedere assistentiewoning heeft minstens een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. De woning is aangepast en veilig: er zijn nauwelijks trappen en er is een noodoproepsysteem om hulp in te roepen. Er zijn ook optionele diensten, zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging, en gemeenschappelijke ruimtes waar op regelmatige basis activiteiten worden georganiseerd. Je kan ook, indien gewenst, deelnemen aan een aantal activiteiten van het aanpalende woonzorgcentrum. Tenslotte is op alle locaties een woonassistent verbonden aan de assistentiewoning waarbij je terecht kan met praktische vragen of die je kan toeleiden naar thuiszorgdiensten indien gewenst.

Locaties: Assistentiewoningen