Oudsbergen

WZC Kloosterhof is gelegen in het centrum. Je kan hier ook een centrum voor kortverblijf en een centrum voor dagverzorging vinden. De nadruk wordt hier gelegd op het wonen waarbij het "thuisgevoel" van de bewoner steeds centraal staat. Er staat altijd iemand klaar en deskundige professionele zorg is verzekerd.

Wonen en leven

VitaS wil een thuis bieden aan bewoners. Daarom vinden we het belangrijk om naast wonen ook de nodige diverse zorg op maat te kunnen bieden aan de bewoner. Doch wonen in het WZC is niet enkel wonen en zorg maar omvat zoveel meer. Zo zullen de kiné en ergo de bewoner kunnen ondersteunen om in beweging te blijven en zolang mogelijk zelfredzaam te blijven. Daarnaast is het woonzorgcentrum ook een levende gemeenschap waar het bruist van allerhande activiteiten. Onze bewoners een zinvol bestaan garanderen is één van onze hoofdopdrachten om een thuis te realiseren. Daarom staan er dan ook dagelijks allerlei vormen van bezigheid en animatie op het programma, waarbij de hulp van onze vele vrijwilligers onontbeerlijk is. Maandelijks wordt het activiteitenaanbod in een kalender gegoten zodat de betrokken bewoners zelf gemakkelijk kunnen  plannen aan welke activiteiten zij wensen deel te nemen. 

Beheer en afdelingen

WZC Kloosterhof maakt deel uit van campuslocatie Oudsbergen en wordt beheerd door de gemeenten Hechtel-Eksel, Oudsbergen, Leopoldsburg en Peer. De dagelijkse leiding wordt waargenomen door de campusdirectrice Evi Waelburgs.

WZC Kloosterhof richt zich zowel naar zorgbehoevende als valide ouderen.

Het WZC omvat 72 residentiële woongelegenheden en een centrum voor kortverblijf met 3 woongelegenheden. Er zijn 2 afdelingen 't Koren en 't Graantje waar de nadruk wordt gelegd op huiselijkheid. 't Koren heeft 2 leefruimtes; de Hoogmolen en de Neermolen. 't Graantje heeft er 3; de Dorpermolen, de Slagmolen en de Rooiermolen. De leefruimte is bedoeld als eet- en ontmoetingsruimte voor een 15-tal bewoners.

Kamer en accommodatie

De kamer

De kamers in het WZC hebben een oppervlakte van 25 men worden als volgt ingedeeld:

  • een eigen sanitaire ruimte met hangwc, lavabo, spiegel,...
  • een woongelegenheid voorzien van een bed dat elektrisch verstelbaar is, een nachtkastje, een inbouwkast, een aangepaste zetel, een tafel en een stoel. We raden aan op spulletjes van thuis mee te brengen. Dit om zich sneller thuis te voelen. Het is wel belangrijk dat deze spullen de veiligheid niet in het gedrang brengen.
  • alle kamers beschikken over een oproepsysteem, koelkast, safe, een flatscreen TV, telefoon- en internetaansluiting.

Overige ruimtes

Iedere afdeling heeft een eigen zit- en eetruimte en aangepaste badkamers. Daarnaast is er nog een afzonderlijke kinéruimte, een cafetaria met terras, een stille ruimte, kapsalon enz. waar de bewoner gebruik van kan maken.

 

 

WZC Kloosterhof

Contactinfo

Algemene info:

   011/49 26 20

Info m.b.t. opname:

   011/49 26 31

    opname@vitas.be
    Kantonnierstraat 6, 3670 Oudsbergen
    Volg ons op Facebook

Download hier het inschrijfformulier

Download evenementenkalender

Neem contact op met WZC Kloosterhof