VitaS is werkzaam binnen de ouderenzorg. VitaS omvat sedert januari 2022 5 zorgcampussen, een centrale keuken, een centrale technische dienst en een centrale dienst administratie. Zij worden beheerd door de gemeenten Hechtel-Eksel, Oudsbergen, Leopoldsburg, Beringen en Peer.

Hoe zit dat met werken binnen VitaS?

De opdracht van VitaS bestaat erin iedere bewoner een “thuis” aan te bieden in een omgeving waar er een sfeer van rust en vriendschap heerst, waar er respect is voor ieders persoonlijkheid en waar het bruist van activiteiten. Het verlenen van “zorg” is niet meer de belangrijkste opdracht. Het “wonen” en “leven” in een woonzorgcentrum met oog voor het sociale netwerk van de oudere beschouwen wij als een evenwaardige taak in het bereiken van kwaliteitszorg.

Doordat VitaS dit alles wil bieden, zijn er diverse mogelijkheden naar tewerkstelling binnen VitaS. Zo kan je ervoor kiezen om de bewoners de nodige verzorging te bieden als zorgkundige of verpleegkundige maar daarnaast kan je bv. als begeleider wonen en leven er ook voor kiezen om hen een aangename tijdsbesteding te geven of als ergo of kiné de bewoners hun zelfredzaamheid te stimuleren.

Doch je hoeft niet persé in direct contact te staan met de oudere, je kan ook bij VitaS werken als bv. organisatiehulp bij VitaS Catering waarbij je helpt de maaltijden bereiden. Of achter de schermen werken binnen een administratieve functie. Het tewerkstellingsaanbod binnen VitaS is dan ook heel divers.