Beringen

WZC Corsala is gelegen in het rustige en bosrijke Koersel en maakt deel uit van een zorgcampus waar naast het WZC ook een centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen gelegen zijn.

Wonen en leven

WZC Corsala wil een nieuwe thuis zijn waar ouderen zich gerespecteerd, veilig en geborgen voelen. Wij richten ons naar zowel zorgbehoevende als valide ouderen. Daarom vinden we het belangrijk om vraaggerichte zorg te bieden. Doch wonen in het WZC is niet enkel zorg maar zo veel meer. Zo zullen kiné en ergo de bewoner ondersteunen om zolang mogelijk zelfredzaam te blijven. Daarnaast bruist het er van allerhande activiteiten waarbij dagelijks animatie op het programma staat waarbij de hulp van onze vele vrijwilligers onontbeerlijk is.

Beheer en afdelingen

Het woonzorgcentrum Corsala werd geopend in 2010 en wordt beheerd door de gemeenten Hechtel-Eksel, Oudsbergen, Leopoldsburg, Beringen en Peer.

De dagelijkse leiding wordt waargenomen door de campusdirectrice Sara Taels.

De campus omvat een woonzorgcentrum met 60 residentiële woongelegenheden en een centrum voor kortverblijf met 4 woongelegenheden. Het woonzorgcentrum heeft twee afdelingen waar de bewoner centraal staat: zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping bevinden zich 3 leefgroepen van een 10-tal residenten.

Kamer en andere accommodatie

De kamer

De kamers in het woonzorgcentrum Corsala hebben een oppervlakte van +/- 25 m² en worden als volgt ingedeeld:

  • een sanitaire ruimte met douche, hangwc, lavabo, spiegel, …
  • een woongelegenheid voorzien van een bed dat elektrisch verstelbaar is, een nachtkastje, een inbouwkast, een aangepaste zetel, een tafel en een stoel. In overleg mogen de bewoners eigen meubelen meebrengen.
  • alle kamers beschikken over een oproepsysteem, een koelkast, een safe, een flatscreen TV, een telefoonaansluiting en internetaansluiting.

De overige ruimtes

Naast de bewonerskamers is er in iedere leefgroep een zit- en eetruimte. Daarnaast is er nog een afzonderlijke kinéruimte, een cafetaria met ruim terras, een stille ruimte, kapsalon e.d. aanwezig waar de bewoners steeds gebruik van kunnen maken.

WZC Corsala

Contactinfo

Algemene info:

   011/44 92 00

Info m.b.t. opname:

   011/44 92 66

   corsala@vitas.be
   Pater Bellinkxstraat 40, 3582 Beringen
    Volg ons op Facebook

Download hier het inschrijfformulier

Download evenementenkalender

Neem contact op met WZC Corsala