Leopoldsburg

WZC Reigersvliet ligt op wandelafstand van het centrum van Leopoldsburg en omvat een woonzorgcentrum en een centrum voor kortverblijf. Het stelt één thema centraal: wonen als thuis. Het interieur is hier dan ook op gericht. In een gezellige, huiselijke omgeving kunnen familie, dierbaren en vrienden op bezoek komen.

Wonen en leven

WZC Reigersvliet opende in juni 2012 haar deuren. Het biedt plaats aan zorgbehoevende personen met lichamelijke en mentale beperkingen, die het bijzonder moeilijk hebben om zelfstandig thuis te blijven wonen en in principe de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben. De medewerkers van WZC Reigersvliet bieden de beste zorg, met respect voor de totale mens. De noden en wensen van alle bewoners staan centraal binnen het zorgpakket waar alle leden van het multidisciplinair team zich voor engageren.

Beheer en afdelingen

Het woonzorgcentrum telt 70 woongelegenheden waarvan 5 woongelegenheden in kortverblijf. Er zijn 2 afdelingen waar het thema wonen net als thuis primeert. Ook dit WZC wordt beheerd door de gemeenten Hechtel-Eksel, Oudsbergen, Leopoldsburg en Peer. De dagelijkse leiding wordt waargenomen door de campusdirecteur Dirk Trappeniers.

Kamer en andere accommodatie

De kamer

Elke kamer heeft een oppervlakte van 30 m2. De kamer heeft een sanitaire cel met douche, lavabo en een toilet met aangepaste steunen. Het slaapgedeelte wordt door het woonzorgcentrum bemeubeld met een bed en nachtkastje. Het woongedeelte van de kamer kan naar eigen smaak worden ingericht met eigen meubilair.

Andere ruimtes

Net als in de andere WZC's is ook hier een cafetaria met ruim terras, een kinéruimte, een kapsalon, diverse zitruimtes e.d. aanwezig waar de bewoner gebruik van kan maken.

 

 

WZC Reigersvliet

Contactinfo

Algemene info:

   011/49 00 60

Info m.b.t. opname:

   011/49 00 67

   opname@vitas.be
   De Wittelaan 3, 3970 Leopoldsburg
    Volg ons op Facebook

Download hier het inschrijfformulier

Download evenementenkalender

Neem contact op met WZC Reigersvliet

 

 

Ontdek meer over WZC Reigersvliet

Uitgelicht nieuws

Vacatures