Hechtel-Eksel

WZC Den Boogerd ligt op een boogscheut van de dorpskern en omvat een woonzorgcentrum en een centrum voor kortverblijf. Het woonzorgcentrum bestaat uit gezellige leefruimtes waar huiselijkheid centraal staat. Een team van toegewijde medewerkers tracht vraaggerichte zorg te bieden.

Wonen en leven

WZC Den Boogerd wil een nieuwe thuis zijn waar ouderen zich gerespecteerd, veilig en geborgen voelen. Wij richten ons naar zowel zorgbehoevende als valide ouderen. Daarom vinden we het belangrijk om vraaggerichte zorg te bieden. Doch wonen in het WZC is niet enkel zorg maar zo veel meer. Zo zullen kiné en ergo de bewoner ondersteunen om zolang mogelijk zelfredzaam te blijven. Daarnaast bruist het er van allerhande activiteiten waarbij dagelijks animatie op het programma staat waarbij de hulp van onze vele vrijwilligers onontbeerlijk is.

Beheer en afdelingen

Het woonzorgcentrum Den Boogerd werd geopend in het najaar van 2012 en wordt beheerd door de gemeenten Hechtel-Eksel, Oudsbergen, Leopoldsburg en Peer.

De dagelijkse leiding wordt waargenomen door de campusdirectrice Leen Lavreysen.

De campus omvat een woonzorgcentrum met 90 residentiële woongelegenheden en een centrum voor kortverblijf met 3 woongelegenheden. Het woonzorgcentrum heeft twee afdelingen waar de nadruk gelegd wordt op huiselijkheid: zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping bevinden zich 3 leefgroepen van een 15-tal residenten.

Kamer en andere accommodatie

De kamer

De kamers in het woonzorgcentrum Den Boogerd hebben een oppervlakte van +/- 25 m² en worden als volgt ingedeeld:

  • een sanitaire ruimte met hangwc, lavabo, spiegel, …
  • een woongelegenheid voorzien van een bed dat elektrisch verstelbaar is, een nachtkastje, een inbouwkast, een aangepaste zetel, een tafel en een stoel. In overleg mogen de bewoners eigen meubelen meebrengen.
  • alle kamers beschikken over een oproepsysteem, een koelkast, een safe, een flatscreen TV, een telefoonaansluiting en internetaansluiting.

De overige ruimtes

Naast de bewonerskamers is er in iedere leefgroep een zit- en eetruimte. Daarnaast is er nog een afzonderlijke kinéruimte, een snoezelruimte, een cafetaria met ruim terras, binnentuintjes, een stille ruimte, kapsalon e.d. aanwezig waar de bewoners steeds gebruik van kunnen maken.

WZC Den Boogerd

Contactinfo

Algemene info:

   011/49 26 40

Info m.b.t. opname:

   011/49 26 52

    opname@vitas.be
    Nieuwstraat 17, 3940 Hechtel-Eksel
    Volg ons op Facebook

Download hier het inschrijfformulier

Download evenementenkalender

Neem contact op met WZC Den Boogerd

Ontdek meer over WZC Den Boogerd

Uitgelicht nieuws

Vacatures